Over Marjolijn

Marjolijn de Winter (Rotterdam, 1982) is een illustrator uit Culemborg. Hoewel ze altijd heeft getekend, besloot ze pas in september 2019 om illustrator te worden. Hiervoor werkte ze als freelancer op het gebied van teksten en communicatie. Dat ging langzaam steeds minder bij haar passen en daarom koos ze ervoor om haar hart te volgen en als freelance illustrator verder te gaan.

Ze heeft geen klassieke kunstopleiding, maar studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daar koos ze ook veel vakken van de studie kunstgeschiedenis. Ze liep stage in het Centraal Museum Utrecht, werkte als student bij Museum Speelklok en had haar eerste baan als projectassistent bij het Rijksmuseum. Daarna werkte ze als communicatiemedewerker bij de Fotoacademie en het Grafisch Lyceum Utrecht, voordat ze voor zichzelf begon.

Van haar vader, die beeldend kunstenaar is, leerde ze de beginselen van het tekenen en schilderen. In de loop der jaren volgde ze vele cursussen zoals grafische technieken, fijnschilderen, historische kunsttechnieken en diverse fotografie-cursussen.

Ze werkt voornamelijk met aquarelverf en fineliner. Haar onderwerpen zijn dichtbij huis: retro voorwerpen, de tuin en de natuur om haar heen. Kleur speelt een belangrijke rol.

Ze woont samen met haar man, twee dochters en vier kippen.

Bekijk haar geïllustreerde cv:


Geregistreerd in het Handelsregister met KvK-nummer 56840187 | rekeningnummer: NL13 ASNB 0948 8089 50