Wat doe ik

letter_MOp zoek naar een sterke tekst? Advies over het bereiken van een (andere) doelgroep? Een boek of brochure laten ontwikkelen? U kunt voor deze diensten bij mij terecht. Als freelancer help ik bedrijven, zzp’ers en (culturele) instellingen met doeltreffend communiceren. Ik heb ruime ervaring met het schrijven en redigeren van Nederlandse teksten, met het geven van communicatieadvies en met projectbegeleiding.

Lees hieronder meer of kijk in mijn portfolio voor enkele voorbeelden.

Teksten schrijven

Bam! Het belangrijkste aan een tekst vind ik, dat hij je meteen naar binnen trekt. Daarna is het een kwestie van een logische opbouw, goed leesbare en duidelijke zinnen en dat soort dingen. Maar ook het kennisniveau van de lezer, de uitstraling die je als bedrijf wilt hebben en de samenhang met andere teksten zijn zaken waar ik op let. En in historische teksten maak ik graag een link met het heden en zorg ik voor het inleefbaar maken van een tekst. Zo maak ik van droge feiten een interessant verhaal!

Tekstredactie
U wilt natuurlijk met uw tekst een goede indruk maken. Fouten helpen daar helaas niet bij. Ik check uw tekst op alle mogelijke fouten en verbeterpunten: de spelling zoals d’s en t’s, de zinsbouw en grammatica, maar let ook op een logische opbouw en goede leesbaarheid. U weet vervolgens snel hoe u uw tekst nog kunt verbeteren. Zo maakt u de beste indruk met uw brief, webtekst of manuscript. Wilt u ook snel en betrouwbaar uw tekst laten corrigeren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Communicatieplan
Waar sta ik met mijn bedrijf of instelling en waar willen we naartoe? Hoe maak ik dit duidelijk in onze communicatie naar de buitenwereld? Een communicatieplan zet alles op een rij en inventariseert nieuwe wegen om te communiceren met de doelgroepen. Ook zet ik de plannen om in te nemen acties, die zo specifiek mogelijk worden uitgewerkt.

Projectbegeleiding

Ik verzorg ook hele projecten, van idee tot eindresultaat. U hebt een concreet product voor ogen, of alleen nog maar een vaag idee, en ik help u dit te verwezenlijken. Ik neem u alles uit handen: natuurlijk schrijf ik de teksten, maar ik regel ook de planning en de contacten met derden. Als het nodig is, schakel ik bijvoorbeeld een vormgever in.

Wat kan ik onder andere  voor u verzorgen:

  • bedrijfsfolder
  • boek, bijvoorbeeld een jubileumboek of boek over uw familiegeschiedenis of bedrijfsgeschiedenis
  • projectplan, ondernemingsplan, aanvalsplan (tevens voorzien van tekstcorrectie, tips en een nette opmaak).

Bekijk mijn portfolio voor enkele voorbeelden van projecten.

Illustraties

Bekijk hier mijn illustratieportfolio.