Crowdfunding prentenboek ‘de eik’

Een kinderboek over biodiversiteit, ecosystemen en bedreigde Nederlandse diersoorten, dat moet het worden. Vol met grote, gedetailleerde afbeeldingen. De hoofd’persoon’ is de eikelmuis, een in Nederland zeldzame slaapmuis met een innemend voorkomen. De eikelmuis leeft nog maar op twee plekken in Zuid-Limburg. Ook de bedreigde vuursalamander (99,9 % van de populatie in Nederland is de afgelopen jaren afgenomen) komt daar voor.

De eik

Het boek speelt zich af in een oude, dikke eik. In een eik kunnen meer dan 1000 soorten dieren leven. Dit ecosysteem maakt aan kinderen duidelijk hoe alles in de natuur met elkaar samenhangt. En hoe we voor de natuur en de bedreigde diersoorten moeten zorgen. De eikelmuis komt in deze eikenboom allerlei interessante diersoorten tegen die allemaal de eik voor iets anders nodig hebben: eten, voortplanting, een schuilplek…

Ik ga dit boek zelf tekenen, schrijven en coördineren. Na de zomervakantie komt het boek uit. Om het boek te financieren, om voor inkomen te zorgen in de maanden die ik eraan werk en om een vormgever en drukker te betalen, ben ik aangewezen op crowdfunding.

Hoe gaat het boek eruit zien?

Het wordt een gebonden boek van ongeveer 21,5 bij 27 cm, rechtopstaand, inhoud 40 pagina’s.

Teken nu in voor een boek en maak zo de productie van ‘de eik’ (werktitel) mogelijk. Bekijk hieronder een van de grote-vriend-pakketten.

Duurzaamheid

Ik heb een duurzame(re) drukker uitgezocht, die spaarzaam omgaat met energie en FSC-papier gebruikt.

Bovendien zal ik een deel van de opbrengst van mijn boek aan het Jaar van de Eikelmuis schenken. Met dit initiatief zamelen GaiaZoo, Zoogdiervereniging en Dierenpark Amersfoort fondsen in voor onderzoek naar wat de eikelmuis nodig heeft in het wild, en voor behoud van het leefgebied.

Waarom de eikelmuis?

De eikelmuis is een heel sympathiek ogend diertje met een bijzondere leefwijze. En hij is ernstig bedreigd in Nederland, maar ook in de buurlanden neemt de populatie af. Daarom is 2022 uitgeroepen tot het Jaar van de Eikelmuis.

Hoe ver ben je?

In januari en februari heb ik onderzoek gedaan naar de eikelmuis, het Limburgs landschap, andere diersoorten en de eikenboom. in maart heb ik een projectvoorstel ingediend bij een derde partij, dat helaas is afgewezen wegens gebrek aan budget. In april heb ik een crowdfundingsactie opgezet. Ondertussen ben ik bezig met het storyboard, proefpagina’s op A4-formaat en de eerste ‘echte’ tekeningen.

Heb je al eens eerder een boek gemaakt?

Ja, ik heb onder andere een boek gemaakt en geschreven voor Vreeken’s Zaden, dat eigenlijk ook over biodiversiteit gaat. En een boek voor mijn vader over zijn kunst. Dit wordt het eerste boek dat ik ook ga illustreren.

Help jij mee aan de verschijning van dit boek?

Van 22 april tot 25 mei loopt de crowdfunding van dit boek en zijn deze exclusieve opties verkrijgbaar. Wacht dus niet te lang met beslissen!

Dit zijn de opties om mee te helpen met de financiering van het boek. Naast een van deze grote-vriend-opties is het natuurlijk ook mogelijk om alleen een boek aan te schaffen, of zelf een bepaald bedrag te geven. Kijk daarvoor onderaan deze pagina.

Workshop illustreren

Deze workshop volg je alleen of met iemand samen. Kies een van de technieken die je graag wilt leren. Inclusief materialensetje, koffie/thee en iets lekkers.

Bijwonen boeklancering en goodiebag met boek

Na de zomer komt het boek uit en wordt het gepresenteerd met een feestelijk moment. En je kunt hier bij zijn. Ondertussen kun je ook de expositie van de originele tekeningen voor het boek bekijken. Inclusief goodiebag en een exemplaar van het boek.

Vijf boeken om kado te geven aan vrienden, eventueel met een persoonlijke boodschap erin

De komende tijd heb je iets leuks op de plank om kado te geven op verjaardagen: vijf exemplaren van het boek over de eikenboom! Ik kan er ook een persoonlijke boodschap voor de ontvanger in schrijven. En natuurlijk krijg je daar een aantrekkelijke korting bij. Van € 75,- voor € 65,-.

Een boek met een verrassingspakket/goodiebag
(t.w.v. € 35,-)

Een leuk pakket inclusief boek ter waarde van € 35,- voor € 30,-. Echt iets leuks waar je wat aan hebt en natuurlijk in thema.

Deze opties koop je in mijn webshop, zodat de betaling en administratie zo eenvoudig mogelijk is. Wil je alleen het boek? Dat kan ook:

Ik wil je graag helpen door alvast het boek te bestellen

Ik wil liever gewoon een bedrag doneren:

Volg dan deze link of QR-code en betaal via een Tikkie:

https://tikkie.me/pay/eck45qb4fq5pqh786s6l

Stand van zaken crowdfunding – 22 april tot 25 mei

Per 16 mei 2022

Doel: 6500 euro (inclusief btw)

Behaald: 1820 euro

Contact

Ik ben heel benieuwd wat je van deze crowdfundingsactie vindt. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje.