De eik

‘De eik, en alles wat daarin leeft’ is een kinderboek over biodiversiteit, ecosystemen en bedreigde Nederlandse diersoorten. Het boek speelt zich af in een oude, dikke eik. Dit ecosysteem maakt aan kinderen duidelijk hoe alles in de natuur met elkaar samenhangt. En hoe we voor de natuur en de bedreigde diersoorten moeten zorgen. De eikelmuis komt in deze eikenboom allerlei interessante diersoorten tegen die allemaal de eik voor iets anders nodig hebben: eten, voortplanting, een schuilplek… Ook is het een zoekboek!

‘Zowel tekst als beeld zijn top, en werken goed samen.’

‘Het leven van een “onzichtbare” Nederlandse diersoort is zo mooi zichtbaar gemaakt.’

‘Mijn zoontje wil dat ik het boek telkens opnieuw voorlees!’

‘Ik lees het boek vaak voor in mijn klas.’

De hoofd’persoon’ is de eikelmuis, een in Nederland zeldzame slaapmuis met een innemend voorkomen. De eikelmuis leeft nog maar op twee plekken in Zuid-Limburg. Ook de bedreigde vuursalamander (99,9% van de populatie in Nederland is de afgelopen jaren afgenomen) komt in het boek voor. Verder komen er talloze bekende vogels, insecten en zoogdieren in voor, want in een beetje eik kunnen wel 1000 diersoorten leven! Aan het einde van het verhaal kunnen de lezers nog op zoek naar de dieren die op de gedetailleerde tekeningen van het boek verstopt zijn.

Bekijk een inkijkpagina

CROWDFUNDING

In 2022 liep er een maand een crowdfundingsactie voor dit boek. Uiteindelijk hebben 50 enthousiaste deelnemers voor bijna € 2800,- besteld! Dat betekende ook al 90 verkochte boeken.

SPECIFICATIES

gebonden, harde kaft

46 pagina’s waarvoor ik 20 gouaches schilderde

4-8 jaar, zelf lezen of voorgelezen worden

ook oudere kinderen en volwassenen zijn enthousiast!

Zo lang de voorraad strekt, met gratis poster.

DUURZAAMHEID

Ik heb een duurzame(re) drukker uitgezocht, die spaarzaam omgaat met energie en FSC-papier gebruikt. Bovendien schenk ik een deel van de opbrengst van mijn boek aan het Jaar van de Eikelmuis. Dankzij jullie heb ik al een nestkast voor een familie eikelmuizen gesponsord, en een eikelmuis geadopteerd!

Bestel hier jouw exemplaar:

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie