Over Marjolijn

Marjolijn de Winter (Rotterdam, 1982) is een illustrator uit Culemborg. In september 2019 besloot ze om illustrator te worden, na zes jaar freelancer op het gebied van teksten en communicatie te zijn geweest. Dat ging langzaam steeds minder bij haar passen en daarom koos ze ervoor om haar hart te volgen en als freelance illustrator verder te gaan.

Ze studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daar koos ze veel vakken van de studie kunstgeschiedenis. Ze werkte voor verschillende musea en onderwijsinstellingen voordat ze voor zichzelf begon.

Van haar vader, die beeldend kunstenaar is, leerde ze de beginselen van het tekenen en schilderen. In de loop der jaren volgde ze vele cursussen zoals grafische technieken, fijnschilderen, historische kunsttechnieken en ook diverse fotografie-cursussen.

Ze werkt voornamelijk met aquarelverf en fineliner. Haar onderwerpen zijn dichtbij huis: retro voorwerpen, de tuin en de natuur om haar heen. Kleur speelt een belangrijke rol.

Ze woont samen met haar man, twee dochters en vier kippen.

Bekijk haar geïllustreerde cv:

 

Geregistreerd in het Handelsregister met KvK-nummer 56840187 | rekeningnummer: NL13 ASNB 0948 8089 50