Over mij

Ik maak voornamelijk vrij werk. Naast illustraties maak ik ook dessins. Ik begin met een tekening of schildering en bewerk die digitaal tot een zichzelf herhalend vectorpatroon.

Ik geef cursussen en workshops, maak schilderijen in opdracht en verkoop produkten (in mijn webshop, via markten en via licensies). Hoewel ik ook met aquarel en fineliner werk, heeft gouache mijn hart gestolen. Het heeft zulke heldere kleuren en is goed dekkend, waardoor het heel veelzijdig is.

Mijn stijl is realistisch, ik hou van het gebruik van kleur en haal veel inspiratie uit de natuur: het beleven van de seizoenen, de natuur in het rivierengebied en de planten en dieren in mijn moestuin. Ik voel me al van kinds af aan verbonden met de natuur.

Wat ik je leer
Als docent wil ik je inspiratie aanreiken, technieken leren en helpen om je eigen innerlijke kritische stem uit te zetten. Laat je niet tegenhouden door faalgedachten en perfectionisme, maar durf je te uiten op het papier!

Prentenboek in eigen beheer
In oktober 2022 bracht ik mijn prentenboek uit, ‘De eik en alles wat erin leeft’, dat ik geschilderd en geschreven heb. Het gaat over de samenhang in een ecosysteem en over zeldzame en algemene Nederlandse dieren, allemaal afhankelijk van die eik. Lees hier meer over het boek

Vroeger
In september 2019 ben ik begonnen als zelfstandig illustrator. Daarvoor was ik zelfstandig tekstredacteur en communicatieadviseur. Nog eerder heb ik gewerkt als communicatiemedewerker in het onderwijs, en als tijdelijk projectmedewerker bij culturele instellingen. Bekijk mijn volledige cv. Ik heb mijzelf het vak geleerd door veel (online) cursussen te volgen, en natuurlijk veel te tekenen en schilderen. En tekenen doe ik, zoals je vaker hoort, al sinds ik klein was. Ook was ik altijd aan het knutselen en winkeltje aan het spelen :). Toch was het voor mij lange tijd niet helemaal duidelijk wat ik moest gaan doen qua werk. Het was recht onder mijn neus!

Inspiratie
Samen met mijn man en twee dochters woon ik in het historische stadje Culemborg, in een buitenwijk vlak bij de weilanden.

Meer weten?
Via mijn maandelijkse nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven van mijn werk, en geef ik je inspiratie en informatie.