Origineel werk: Cactusdahlia’s

350,00

Kleur! Een nieuwe gouache van dahlia’s op een nog groter formaat (40 x 50 cm) heeft mijn atelier verlaten. Ditmaal liet ik me inspireren door de cactusdahlia, een vorm dahliabloemen die opgerolde blaadjes heeft en daardoor wel prikkelig lijkt, maar het niet is. Een wonderlijke vorm.

Door een heleboel ondoorzichtige en semi-doorzichtige laagjes toe te voegen hebben de bloemen hun stralende uiterlijk gekregen. Bekijk hier een deel van het maakproces van dit schilderij.

Naast cactusvormige bloemen in zalmroze (met een koraalroze en gele gloed in het hart) heeft deze variëteit (dahlia ‘Preference’) ook prachtige donkele stelen.

Door het blauw, turkoois en groen in de achtergrond komen de kleuren van deze plant mooi uit. Het werk straalt vrolijkheid en levendigheid uit.

De afmetingen zijn 40×50 cm. De ondergrond is aquarelpapier, ik ga het inspuiten met fixeer zodat het water- en vlekbestendig wordt.

Keuze inlijsten
De koper mag beslissen of het kunstwerk in een lijst of in een beukenhouten frame ingelijst wordt. De lijst wordt massief hout met half ontspiegeld glas, waardoor het lijkt of er geen glas voor het werk zit. De meerprijs hiervoor is € 65,-.

Het ophangsysteem bestaat uit vier latten van Europees beukenhout met supermagneten en ophangtouwtje. Ik snijd dan de witte stroken links en rechts af, en de latten worden precies zo breed als het werk dan is. De meerprijs is € 25,-.

1 op voorraad

Categorie: